AcasăCity breakCum e Barcelona de Crăciun? Incredibil de frumoasă

Cum e Barcelona de Crăciun? Incredibil de frumoasă

Total neprogramat, dar cât se poate de entuziaști, am petrecut Crăciunul în Barcelona. S-a dovedit a fi una dintre cele mai bune decizii pe care le puteam lua la finalul unui an cât se poate de solicitant.

Prelungirea stării de bine pe care mi-a produs-o această ieșire este un bun motiv să mă bucur că pot să împărtășesc cu voi câteva impresii de călătorie.

Nu sunt la prima vizită iarna în Spania, și de fiecare dată m-am întors acasă cu acea stare de bine pe care doar cerul senin, liniștea Mediteranei și verdele portocalilor o pot oferi. Special însă la această vacanță a fost momentul în care am mers, Crăciunul.

Am putut să mă bucur în tihnă de frumusețile unui oraș în mod obișnuit invadat de mii de turiști.

Am ajuns în Barcelona în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. Primul lucru care ne-a îmbunătățit starea de spirit a fost vremea. Trecerea de la ceața rece, umedă și mohorâtă de la noi, la primăvara târzie, cu 14 grade și cer albastru îți transmite o incredibilă stare de bine. Și mult optimism.

Fiind cu copiii, am optat pentru taxi ca mijloc de transport de la aeroport (El Prat) până la apartamentul în care eram cazați, aflat în zona Passeig de Gracia. Date tehnice pentru viitorii vizitatori 😊: patru călători, distanța aproximativ 18 kilometri, preț 29 de euro.

La întoarcere, pentru că ne familiarizaserăm cu orașul, am folosit transportul în comun: același format, pe aceeași distanță, cu autobuzul special pentru aeroport (A1), ne-a costat 24 de euro. Ne-am mirat, deci, de costul rezonabil al taxiului.

Am ajuns la cazare, am făcut check-in-ul cu maximă rapiditate. Nota 10 pentru doamna de la recepția apartamentului care ne-a subliniat de mai multe ori să o apelăm dacă avem orice disconfort, chiar dacă este perioada Crăciunului, pentru că vrea să știe că suntem bine. A contat maxim pentru starea noastră de spirit.

Apartamentul era exact ca în imaginile de pe Booking, deci aveam suficient spațiu și noi, și copiii. În plus am avut bucătărie dotată cu orice, fapt care ne-a ajutat să economisim bani pe care i-am folosit cu cap pe bilete de acces la diverse. Adevărul este că am avut șansa să profităm de un discount serios la rezervare, altfel prețul fiind prohibitv.

Norocul nostru, ne-am putut odihni liniștiți toate cele 6 zile în care am bătut străzile orașului, cu o medie de 12.000 de pași pe zi.

Primul mare avantaj pe care l-am avut ca vizitatori ai orașului în perioada de Crăciun a fost, așa cum vă spuneam puțin mai sus, acela că am avut trei zile în care ne-am putut bucura, cu adevărat, de frumusețea lui. Oameni puțini pe străzi, majoritatea obiectivelor turistice deschise, atmosferă de siesta, mai degrabă, decât de fiesta.

Am vizitat Sagrada Familia în ziua de Crăciun – am stat foarte puțin la coadă și ne-am putut bucura pe îndelete de miracolul care este. Am vizitat opere ale lui Gaudi fără să ne călcăm pe bombeuri sau să ne înghiontim cu cineva.

Am fost la Acvariu, pe plajă și pe esplanade într-o atmosferă de liniște și pace incredibile.

Nu vânzători ambulanți, nu turiști agitați, nu trepidația mulțimii în viteză, adică elementele alea care îți fură orașul din față, atunci când îl vizitezi în sezon. Bonus au fost oamenii relaxați, care savurau clipele de maximă liniște și pace.

Ne-am putut bucura în tihnă de masa la terase, am băut o bere, am savurat churros cu ciocolată, nacios și alte excese ale bucătăriei locale, stând în tricou pe malul mării sau în mici bistrouri pe străzile către atracțiile pe care vroiam să le vizităm.

Crăciunul la Barcelona a fost una dintre acele vacanțe care ne-am fi dorit să se prelungească măcar cu câteva zile. Asta pentru că Barcelona fără puhoiul de turiști este un oraș incredibil de frumos, cu un cer incredibil de albastru, cu o mare incredibil de calmă și cu oameni incredibil de primitori.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

5 COMENTARII

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți