Idei de weekend:

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Idei de weekend: Un traseu inedit spre vârful Omu din Munții Bucegi

În acest articol te invit să descoperi frumusetea Muntilor...

Atractii turistice în Mexic – peninsula Yucatan

O regiune ce oferă numeroase atractii turistice în Mexic este peninsula Yucatan. După câteva zile petrecute în statul Chiapas, unde am văzut San Cristobal de las Casas, un splendid oraș colonial, și cascadele Aqua Azul și Misol-Ha, ne-am continuat călătoria spre peninsula Yucatán.

Publicitate

Campeche este unul din cele trei state care împart peninsula – celelalte două sunt Yucatán și Quintana Roo. Statul Yucatán este considerat cel mai sigur stat din Mexic.

Campeche

Capitala statului este orașul San Francisco de Campeche, situat pe malul Golfului Mexic. Orașul a fost întemeiat în anul 1540 de către Francisco de Montejo. Campeche a fost un important port – pe aici trecea aurul și argintul către Spania. Cândva înconjurat de ziduri, pentru a nu fi jefuit de pirați, Campeche își păstrează casele elegante.

campeche mexic
Campeche, Mexic, pe timp de noapte

Deși am ajuns spre seară, am avut timp să facem o plimbare agreabilă pe străzile din Viejo Campeche (orașul vechi). În centrul orașului vechi este Catedral de la Concepción Inmaculada, luminată superb după lăsarea întunericului. Începând cu 1987, multe case din această zonă istorică au fost revopsite în culori plăcute – galben pal, vernil, auriu.

Publicitate

Uxmal

Pe drumul dintre Campeche și Merida ne-am oprit la situl arheologic Uxmal, Aici vom vedea una dintre cele mai impresionante colecții de arhitectură mayașă. Uxmal înseamnă construit de trei ori – se referă la cele 3 faze distincte de construcție. A fost întemeiat în jurul anului 800, atingând apogeul în anii 900-950 sub regele Chac. Casa del Adivino (Piramida Ghicitorului) are o înălțime de 35 m și este unul din cele mai admirate edificii din Mexic. Colțurile sunt rotunjite, iar scările abrupte duc la templul din vârf.

piramida ghicitorului uxmal
Piramida Ghicitorului din Uxmal

Cuadrángulo de las Monjas este un patrulater format din 4 palate mari. În această zonă putem vedea câteva iguane, locuitori obișnuiți ai locurilor. În apropiere se află impresionantul Palacio del Gobernador, construit pe o platformă în trepte, pentru elita orașului. Din 1996, situl arheologic Uxmal este inclus în patrimoniul UNESCO.

Merida

Este cel mai mare oraș din peninsula Yucatan – are aproape 900.000 locuitori. Este  cunoscut drept cel mai sigur oraș din Mexic. Peste 50% din localnici fac parte din populația indigenă maya. În Merida vom vedea un splendid centru colonial. În cea mai mare piață, Plaza Mayor (sau zocaló) este Catedrala San Ildefonso. Construcția a început în 1561 – este cea mai veche catedrală de pe continentul american.

Publicitate
catedrala merida mexic
Catedrala din Merida, Mexic

Începând de sâmbătă seara, zocaló și străzile adiacente sunt închise traficului rutier. Astfel pietonii și bicicliștii se pot plimba în voie, dar pot asista și la spectacole gratuite. Muzică, dansuri, scene de teatru, tarabe cu mâncare și produse de artizanat – toate acestea le veți vedea pe străduțele din centrul istoric. Atmosfera este minunată iar buna dispoziție este omniprezentă – mexicanii sunt veseli indiferent de poziția lor socială.

Dintre regiunile ce oferă numeroase atractii turistice in Mexic – peninsula Yucatan este una extrem de atrăgătoare. Aici vom găsi situri arheologice, orașe coloniale, cenote dar și plaje lungi cu nisip alb – despre toate acestea voi povesti în articolul următor.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Publicitate

Cele mai noi

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din Târgoviște, iar una dintre acestea este ștrandul de la Complexul Turistic de Natație din acel...

De Rusalii la Vila Karina din Valea Doftanei: Reconectare cu natura și oameni deosebiți

Am ajuns să ne cazăm la Vila Karina de la Valea Doftanei, cu ocazia șezătorii la care am luat parte la punctul gastronomic local...

Muzeul Nikola Tesla din Belgrad un obiectiv turistic altfel în capitala Serbiei. Cu siguranță merită!

Muzeul Nikola Tesla din Belgrad este poate cel mai vizitat muzeu al capitalei Serbiei. Deși Belgradul este departe de a fi inclus într-un top...