AcasăCircuiteO degustare de vinuri în Delta Dunării la Crama „La Sapata”

O degustare de vinuri în Delta Dunării la Crama „La Sapata”

În acest articol îți voi prezenta o locație inclusă în categoria obiective turistice Dobrogea – Crama La Sapata. În pregătirea minivacanței petrecute la Pensiunea Verada Guest House din Somova, am aflat că în apropiere este Crama La Sapata (Delta Dunării).

Am vorbit în prealabil cu proprietarul pensiunii (dl.Marcel) – acesta ne-a aranjat o degustare de vinuri. Tot dânsul ne-a aranjat pentru o altă zi,  o excursie în Delta Dunării, cu barca.

Crama La Sapata face parte din podgoria Sarica-Niculițel, iar suprafața cultivată este de aproximativ 20 de hectare. Co-proprietarul cramei, Roberto Pieroni este un italian pasionat de vinuri, stabilit de mulți ani în România. După cum ne spunea, România este a doua lui patrie – petrece foarte mult timp în țara noastră.

O degustare de vinuri poate reprezenta o experiență deosebită, mai ales că aici se obțin vinuri bio – nu se folosesc chimicale sau mijloace mecanizate. Sulfiți se folosesc cam 10% din nivelul folosit la vinurile clasice.

Se lucrează cât se poate de mult tradițional, cu oamenii din sat, cu cai și căruțe. Pentru început veți face cunoștință cu procesul de producție, modul de păstrare și îmbuteliere.

Vinurile Cramei La Sapata

După această introducere se trece la degustarea celor 8 soiuri de vinuri. Soiurile de viţă de vie cultivate sunt următoarele – pentru cel alb: Fetească Regală, Rkţitel, Riesling, Sauvignon, Muscat Ottonel / pentru cel roşu: Merlot, Băbească, Blauer, Sangiovese. Vinurile sunt asortate cu preparate din pește și brânzeturi, obținute pe plan local. În aprilie 2022 prețul a fost de 65 lei/persoană.

De 3 ani au început să facă un vin Frizzante, artizanal, foarte apreciat de consumatori – de la an la an a crescut cererea pentru acest tip de vin. De altfel și degustarea a început cu acest Frizzante – a continuat cu vinurile albe și s-a încheiat cu cele roșii. Am fost foarte încântat de experiența avută –  bineînțeles că am cumpărat și noi câteva sticle de vin,nu se putea altfel.

Dacă ajungeți prin zonă, treceți pe lista obiective turistice Dobrogea – Crama La Sapata. O degustare la cramă, într-o zonă cu tradiție viticolă nu ar trebui să lipsească din programul vostru.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți