AcasăCircuiteO primă croazieră în Lefkada: Odysseia

O primă croazieră în Lefkada: Odysseia

Lefkada,cu plajele sale superbe, este una din cele mai frumoase insule grecești. Din portul Nidri se pot alege mai multe croaziere în Lefkada. Două dintre acestea le-am făcut și noi…

Odysseia, sau bărcuța cu ochi, a fost prima alegere. Vasul dispune de echipament pentru snorkelling, veste, umbrele de soare – utile la opririle pentru plajă sau scufundări. Căpitanul Gerasimos, o figură aparte, reușește să binedispună pe toată lumea. Vă invită la dans, servește ouzo, prepară salata, cântă, dar și stă la cârma ambarcațiunii.

Excursia include prânzul și veți vedea locuri și plaje frumoase. În sezon este recomandat să faceți rezervare cu 1-2 zile înainte. Plecarea este la 9.30 din portul Nidri și se iese in larg către peștera Papanikolis. De lângă intrarea în peșteră se văd insulele Ithaca și Kefalonia.

Căpitanul care manevrează cârma cu piciorul

După o oprire de 15 minute pentru baie, am plecat spre satul Spartochori de pe insula Meganissi. Puteți rămâne lângă corabie pentru plajă sau să vizitați satul și o mică fabrică de ulei de măsline. Spartochori are străduțe înguste, fermecătoare, iar locuitorii trăiesc de pe urma plantațiilor de măslini și a turiștilor.

Citeşte şi: Murren si Lauterbrunnen – cele mai frumoase sate din Elvetia

Înapoi la bord și plecăm către o plajă izolată, Klimachi beach, cu acces doar dinspre mare. La bord căpitanul servește ouzo, în difuzoare se aude muzica și începe dansul. Debarcăm pe plaja izolată, cu ape cristaline. Se pregătea prânzul – frigărui, salată grecească, tzatiki, vin alb/roșu, sucuri. După câteva reprize de bălăceală suntem invitați la masă, pe plajă.

Pregătirea frigăruilor

După o oră și jumătate am ridicat ancora – am navigat în jurul insulelor Skorpios, Sparti și Scorpidi. Insula Skorpios a fost cumpărată de către miliardarul Onassis în 1961 contra sumei de 90.000 de dolari.

S-au construit câteva drumuri și case care adaposteau personalul de la întreținere. În testamentul lui Onassis se specifica faptul că, dacă familia nu poate întreține insula, aceasta revine statului grec. Nepoata lui Onassis a găsit o portiţă în testament – insula a fost închiriată pentru 90 de ani, unui magnat rus. Am mai oprit 15 minute la singura plajă (Maria Callas) de pe insula Skorpios.

Plaja Maria Callas

În drumul spre Nidri, căpitanul oprește motoarele navei și cu ajutorul turiștilor ridică pânza pentru a se naviga doar cu ajutorul vântului. Asta doar pentru amuzament pentru că vântul lipsea și mai mult stăteam decât înaintam. Apoi se pornesc motoarele și ajungem în portul Nydri după 8 ore agreabile. Prețul acestei croaziere, mai altfel, a fost de 40 euro, dar merită banii.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți