AcasăCircuiteMurren si Lauterbrunnen - cele mai frumoase sate din Elvetia

Murren si Lauterbrunnen – cele mai frumoase sate din Elvetia

Vacanța noastră a inclus și vizitarea unora dintre cele mai frumoase sate din Elvetia – Murren si Lauterbrunnen. Mürren este și unul din cele 11 sate car-free din Elveția.

Situat deasupra văii Lauterbrunnen la o altitudine de 1650 m, Mürren oferă priveliști senzaționale către munții din jur. Având cazarea în Wengen vedeam mereu, în depărtare, casele din Mürren, pe partea cealaltă a văii.

Cum se ajunge?

Dacă sunteți cu mașina puteți merge până la capătul văii, în Stechelberg, apoi luați telecabina care duce spre vârful Schilthorn (2970 m). Traseul are 4 secțiuni, iar a doua stație este Mürren. Noi am folosit o a doua variantă, gratuită, grație cardului Jungfrau Travel Pass . Vis-a-vis de gara din Lauterbrunnen, este stația telecabinei cu o capacitate de 100 de persoane.

Lângă gară sunt multe indicatoare și panouri informative.

Aceasta urcă abrupt spre Grütschalp (1487 m), unde vom ajunge după 7 minute. Aici vă urcați în trenul cu cremalieră spre Mürren – întreaga călătorie durează 30 de minute. De-a lungul căii ferate veți beneficia de multe peisaje frumoase. Chiar lângă gară sunt puncte de belvedere, de unde puteți surprinde peisaje frumoase.

Allmendhubel

Mürren are doar câteva străduțe și se parcurge repede la pas. Pentru un plus de frumusețe, luați funicularul (inaugurat în 1912) spre cabana Allmendhubel situată la 1907 m altitudine. De sus, peisajul se deschide în toată splendoarea. Deși suntem la aproape 2000 m, nu lipsește locul de joacă pentru copii. Flora montană colorează pajiștile alpine în galben, alb, roz etc. Din apropierea cabanei pornesc mai multe poteci marcate.

Peisajele te invită la contemplare

Noi am ales să coborâm pe jos spre Mürren, în detrimentul funicularului. Traseul durează aproximativ 45 de minute și oferă panorame minunate. Am urmat traseul care ne-a purtat pe deasupra satului. Nu am luat trenul din Mürren, ci am mers încă vreo 40 de minute până la stația intermediară, Winteregg. Aici este o altă cabană amplasată într-un decor superb.

Lauterbrunnen

Lângă Interlaken, munții se despart pentru a face loc văii Lauterbrunnen, cunoscută și ca valea celor 72 de cascade. Stânci înalte de peste 400 m mărginesc valea, iar apele se revarsă spectaculos, formând cascade magnifice. Situat la 800 m altitudine, Lauterbrunnen este un orășel îngrijit, cu hoteluri și cabane vechi, dar bine întreținute.

Cascada Staubbachfall se zărește de pe strada principală.

Este și un punct de plecare către cea mai spectaculoasă atracție din regiune – Jungfraujoch . Cei care vin cu mașina vor fi nevoiți să o lase în parcarea cu 6 etaje de lângă gară. De aici, urmăm șoseaua și în 15 minute vom ajunge la baza cascadei Staubbachfall ce se zărește de peste tot.

Dacă ați ajuns până aici, ar fi păcat să nu continuați drumul. Parcurgeți tunelul săpat în stâncă și urcați scările până la balconul din spatele cascadei. Cu o înălțime de 297 m, Staubbachfall este cea mai mare cascadă din Elveția . În zilele călduroase, stropii de apă vă vor răcori. Din balcon avem o vedere de ansamblu a satului Lauterbrunnen. Dacă ajungeți prin Elveția, vizitați și unele dintre cele mai frumoase sate din Elvetia – Murren si Lauterbrunnen.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți