AcasăCazări/RestauranteCrama de Piatră, locul din Prahova unde poți savura o mâncare bună,...

Crama de Piatră, locul din Prahova unde poți savura o mâncare bună, stropită cu un vin ediție limitată, între viile din Dealu Mare

Weekendul trecut am fost cu un grup de prieteni să ne plimbăm pur și simplu printre viile din zona Dealu Mare, una dintre cele mai importante podgorii din țară. Așa am ajuns la Crama de Piatră, din comuna Vadu Săpat, un loc deosebit unde poți savura o mâncare bună, stropită din belșug cu un vin chiar făcut în casă.

Plimbându-ne pe dealurile din localitățile Tohani, Gura Vadului, Vadu Săpat, am rămas impresionat de cât de îngrijit arată majoritatea culturilor de viță de vie. Am avut drept ghid un localnic, care ne-a povestit cum în ultima perioadă în zonă au apărut numeroase afaceri de familie, care dețin crame mici a căror producție de vin se vinde în ediție cu adevărat limitată.

Citește și: Bigăr – satul pemilor sau mica Boemie din Banatul montan

Așa am ajuns la Crama de piatră, din comuna Vadu Săpat, o afacere de familie unde ne-am simțit minunat. Este vorba de o pensiune situată între vii, care include un restaurant cu bucătăria la vedere, o mică cramă, unde se pot organiza degustări de vinuri Boian, dar și spații de cazare demne de un hotel de cinci stele.

La masă la Crama de Piatră

Profitând de o zi superbă de toamnă, am savurat o ciorbă ca la mama acasă și un gulaș, respectiv o tocăniță de miel delicioasă. Copiii au preferat pastele cu pui și ciuperci, pe care le-au lăudat de parcă ar fi fost în sos de ciocolată 😊

Cei care nu au avut ghinionul să fie șoferi și-au permis și un pahar din vinul casei, un rose servit la carafă al cărui gust va fi invocat la multe petreceri de acum înainte.

Citește și: Podgoriile Aradului – Săgeata verde dintre vii

Chiar dacă servirea nu a fost una tocmai rapidă, în ziua respectivă fiind foarte multă lume în restaurant, majoritatea fără rezervare, preparatele au fost cu adevărat gustoase (mulțumim chefului care ne-a luat personal comanda).

Trebuie să menționez că toți membrii familiei care deține această afacere erau la muncă, zâmbitori și foarte amabili. Merită să le treceți pragul și vă promit că nu veți regreta timpul petrecut într-un decor deosebit!

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți