AcasăSejururiInsula mai puțin cunoscută, din Grecia, pontul de vacanță pe care ni...

Insula mai puțin cunoscută, din Grecia, pontul de vacanță pe care ni l-a trimis o ploieșteancă

Pentru că e vară, pentru că abia așteptăm să plecăm în vacanță și pentru că Grecia e una dintre destinațiile preferate ale românilor, azi vă dăm un pont pe care l-am primit de la o cititoare din Ploiești.

Maria Cristina ne-a trimis câteva imagini absolut superbe din Grecia, de pe insula Paxos.

„Plajele sunt minunate, apa este limpede, cristal. Peisajele sunt excepționale”

Paxos

Ce este cel mai important de știut este faptul că, dacă vreți să ajungeți aici, e bine să aveți condiție fizică și în niciun caz copii mici. De ce? Pentru că drumul cu mașina este destul de complicat, iar apoi, până la plaje, se merge pe jos.

Paxos

“Anul acesta am luat avionul până în Corfu, apoi am mers cu delfinul pe insula Paxos. Aici ne-au așteptat prietenii noștri, care locuiesc pe insulă, cu mașina. După ce cobori din satul Magazia, se face un drum, pe lângă o brutărie. Dacă mergi înainte, ajungi la restaurant Eretimis, unde mâncarea este forate bună, însă prețurile sunt mari, un cocktail ajungând la aproape 30 de euro. Dacă mergi la dreapta, ajungi la plaja minunată ”, ne-a spus Maria.

Antipaxos

Tot de la ea am aflat ca insula Paxos este “soră” cu insula Antipaxos, ambele foarte mici și cu plaje mirifice. Paxos nu are mai mult de 7 km lungime de străbătut, în timp ce Antipaxos este aproape de două ori mai mică.

“Nu sunt plaje cu nisip pe insula Paxos. Doar pe Antipaxos. Una singura este, în Lakka, dar nisip doar în apă, pe plajă sunt pietre”, ne descrie Maria.

Antipaxos

Locuitorii sunt puțini la număr. La fel și turiștii. Mulți nu știu de aceste insule, iar drumul anevoios până la plaje le fac mai puțin căutate.

“Vreau să menționez un loc fantastic de aici: Tripitos Arch. Fabulos. Să nu mai zic de traseul către el. Cea mai limpede apă din Mediterană!”

Tripitos Arch

Câteva zile pe aceste insule te duc parcă, în altă lume. Poți să te bucuri de soare, de apa cristalină și de nisipurile deosebite de aici sau poți să vizitezi toate plajele de pe cele două insule.

Paxos

Plaje neamenajate, oameni puțini, fără motoare, fabrici, manele și gălăgie, chiar și semnalul la internet lipsește de multe ori, toate te fac să te simți precum naufragiații din Laguna Albastră, într-un colț de rai iertat de mâna omului.

“E puțin cam dificil de ajuns la plajele din Paxos. Drumul e destul de rau si apoi o iei pe jos, sunt multe trepte… Dar merită tot efortul, vă asigur!”, adaugă Maria.

Dacă vrei însă puțină muzică, magazine, și ți-e dor de aglomerația de acasă, poți să faci un drum până în Gaios.

“Gaios este un orasel mai animat, mai multa aglomeratie unde gasesti f multe taverne, Laggo este un satuc foarte mic, cu cateva taverne, insa are farmecul lui si este foarte linistit, de aici am inchiriat si barca de la Roxy Bar”, completează Maria.

Lakka

Așadar, pentru turiștii curajoși și dornici să vadă ceva deosebit, Paxos și Antipaxos pot fi subiectul unei vacanțe de vis, de neuitat!

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți