A fost bună și pandemia asta la ceva… Anul trecut, existând restricții de călătorie peste tot, a trebuit să ne reorientăm spre locații în apropiere de casă. Locuri unde, în mod normal nu am fi ajuns, au reprezentat grozave modalități de a ne petrece într-un mod plăcut câteva ore.
Una dintre descoperirile pandemiei a fost Expoziţia trenulețelor de la Sinaia.
Am ajuns acolo atunci când încă era pustiu pe Valea Prahovei, când restricțiile dure de circulație ne afectau pe toți.
Anul acesta plănuim să revenim, dar, nu cu mașina, ca anul trecut, ci cu trenul. Având în vedere că expoziția de trenulețe se află chiar în gara din Sinaia, trenul este o alternativă ideală. Putem astfel merge oricând, fără să ne facem probleme de celebrele blocaje de pe DN1.
Expoziția de trenulețe de la Sinaia este una dinamică. Decorurile se schimbă în permanență, proprietarii au grijă de acest lucru. Astfel încât, nu contează de câte ori mergi acolo, cu siguranță vei avea lucruri noi de descoperit.
Inițial gândită ca o ieșire pentru copii, pentru a-i mai scoate puțin din casă, s-a dovedit într-un final a fi o idee excelentă și pentru noi, adulții.
Nu am crezut niciodată că mă pot bucura așa într-un muzeu cu miniaturi. Decorurile sunt fantastice iar atenția la detalii depășește orice imaginație.
Citește și: Alternativa pentru Vârful Secăria o reprezintă Vârful Comarnic… zis și Vârful Văcăria 🙂
Spre exemplu, într-o dioramă este prezentată o scenă de înmormântare. Trebuie să te uiți cu mare atenție pentru a observa corpul care „se chinuie” să iasă dintr-un mormânt… 😊)
Gondolele sunt funcționale, le poți vedea cum își duc turiștii pe traseu.
Există și scene (atât de frecvente din păcate pe drumurile noastre), ale unor accidente. Acestea cuprind, în miniatură, tot ce se presupune locul unui accident: salvarea, poliția, victimele, precum și… gură-cască, cei care stau pe margine și comentează evenimentul.
Există pârtii, patinoare, scene cu incendii, și câte și mai câte.
Citește și: Podgoriile Aradului – Săgeata verde dintre vii
Nu, nu vă așteptați doar la trenulețe, deși acestea sunt atracția principală. În drumul lor, trenulețele trec pe lângă o multitudine de scene și peisaje. Studiați cu atenție traseul acestora, în mod sigur veți descoperi surprize din cele mai neașteptate.
Dacă merită să vizitați expoziția? Cu siguranță, DA! Și nu doar o singură dată. Plănuim o revenire toamna aceasta. Abia aștept să descopăr noutățile!
Tariful de vizitare este de 10 lei/adult și 7 lei/copil.
sa nu il uitam pe cel caruia i au apartinut, in mare parte, exponatele …ALBERTO DRERA