AcasăCity breakMuzeul de Ceară din Barcelona, o surpriză cu adevărat neașteptată

Muzeul de Ceară din Barcelona, o surpriză cu adevărat neașteptată

De ce, după ce m-am întors din Barcelona, am ales să scriu pentru prima dată despre Muzeul de Ceară de acolo și nu despre obiective turistice reprezentative pentru acest oraș? Foarte simplu, pentru că acest muzeu a fost cea mai mare surpriză!

Dacă la celelalte obiective turistice știam despre ce este vorba, mergeam să le vizitez cunoscând cât erau de ofertante, la Muzeul de Ceară m-am dus pentru că, într-un fel, eram în zonă. În plus, eram convinsă că puștiului nostru i-ar fi plăcut să aibă câteva poze cu personaje preferate din ceară.

În ce mă privește, fusesem la Madame Tussauds, la Muzeul figurilor de Ceară din Praga, eram convinsă că e tot cam la fel și acesta din Barcelona. Mă gândeam că s-ar situa undeva, mai mișto ca cel din Praga, dar mult mai slăbuț care oricare Madame Tussauds. Odată intrată pe ușă însă, surpriza a fost de proporții.

Muzeul de Ceară din Barcelona – un muzeu interactiv pe placul juniorilor

Dacă ar fi să-mi dau cu părerea, cred că acest muzeu nu este recomandat copiilor sub 6-7 ani. Adică, inițial, noi trebuia să mergem acolo și cu un copil de 4 ani. Știind cum sunt celelalte muzee cu figuri de ceară, da, aș fi mers. Întâmplarea a făcut că nu am ajuns și cu cea mică, și a fost mai bine așa. Mult mai bine. Adică nu sunt convinsă că nu s-ar fi speriat serios de tot de unele „atracții” de acolo.

Nu știu dacă să povestesc în amănunt sau nu. Experiența în sine, vizita acestui muzeu, este o adevărată aventură. Și totul începe de cum se închide ușa în urma ta…

Apoi, „liftul” te duce suuuus, sus de tot, deasupra Barcelonei! Da, poate sună ciudat, dar, vă asigur, nu este nicio greșeală. Doar că nu pot să dezvălui tot. Nu ar mai avea niciun farmec vizita acolo. Pentru că, nu-i așa, o doză de adrenalină este ingredientul principal pentru cele mai reușite experiențe.

De la actori și muzicieni, la experiențe… mișcătoare

Spuneam la început că Muzeul de Ceară din Barcelona este un muzeu interactiv. Pe lângă expoziția de artiști și politicieni pe care o găsești în orice astfel de muzeu, aici ai parte și de experiențe mai… altfel.

După ce te fotografiezi în mijlocul jafului din Casa de Papel, după ce dai mâna cu Obama, mănânci bomboane pe bancă, în parc, alături de Forrest Gump, te uiți sub fusta lui Marilyn Monroe și îți faci un selfie cu Leonardo di Caprio sau Fernando Alonso, e timpul pentru începerea adevăratei experiențe.

Drept pentru care, corabia piraților este suficient de înfricoșătoare încât să te gândești de două ori dacă să urci pe ea. Dar te așteaptă Johnny Depp acolo, cum să nu te urci?!?! 😊

Zgomotele și urletele din zona terorii te fac să te întorci din drum. Dar e cam greu pentru că nu prea există cale întoarcere. Și atunci ești nevoit să mergi înainte.

E greu pentru cei cu rău de înălțime când trebuie să traverseze pasarela prin spațiu, unde corpurile cerești și astronauții plutesc de jur împrejur.

Harry Potter, Game of Thrones și Star Wars sunt în top pentru pasionați

Ce copil, care a auzit măcar o dată în viața lui de Harry Potter, nu vrea să facă o poză cu el sau cu profesorul Dumbledore? La Muzeul de Ceară din Barcelona copiii au această ocazie.

La fel fanii Game of Thrones… Ei se pot așeza pe tronul de fier și pot face poze cu Jon Snow și Ghost, câinele său. Toți aceștia sunt extraordinar de bine reprezentați.

Deliciul puștiului meu l-a reprezentat însă Star Wars. Deși Anakin sau Luke Skywalker nu erau acolo, s-a mulțumit cu R2-D2 și Chewbacca. I-a plăcut la nebunie să călătorească intergalactic împreună cu Chewbacca. Și da, senzația de mișcare a navetei spațiale este extrem de reală!

Într-un final, după toată această călătorie prin labirintul figurilor de ceară, ne-am întors în sala de unde am plecat. Dacă a meritat? Cu siguranță DA!

Prețul pentru un adult este de 22 de euro, iar pentru un copil 12 euro. Dacă aveți Barcelona Family Card, intrarea este inclusă în prețul acestuia. Dacă doriți să vă lăsați bagajul la intrare, costă 1 euro. Merită și acest lucru însă. Nu e deloc funny să treci prin experiența de la muzeu cu un ghiozdan în spate, de exemplu.

Muzeul de Ceară din Barcelona se află foarte aproape de stația de metrou Drassanes, pe celebrul bulevard La Rambla. Nu ezitați să-i treceți pragul dacă vă aflați în Barcelona. Cu siguranță nu vă va părea rău. 😊

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți