AcasăCircuiteA doua croazieră în Lefkada: În jurul insulei cu Nidri Star 2    

A doua croazieră în Lefkada: În jurul insulei cu Nidri Star 2    

Lefkada, cu plajele sale superbe, este una din cele mai frumoase insule grecești. Din portul Nidri se pot alege mai multe croaziere în Lefkada. Două dintre acestea le-am făcut și noi…

În jurul insulei Nidri Star 2 a fost a doua croazieră, în care oprim la 3 plaje minunate: Porto Katsiki, Egremni și Mylos. Astfel ai posibilitatea să vezi insula (dacă nu închiriezi mașină) în special spectaculoasa coastă de vest.

Excursia durează 8 ore, include un prânz pe plaja Egremni și a costat 25 euro. După ce se iese în larg, putem vedea casa lui Giorgio Armani, dar și priveliștea spectaculoasă a farului, la care se poate ajunge cu mașina.

La acest far se poate ajunge cu mașina

Perspectiva dinspre mare a celei mai frumoase plaje de pe insulă, Porto Katsiki, este splendidă și diferită față de cea de pe uscat. Se face o oprire de circa o oră pentru baie, astfel încât toată lumea debarcă pe plaja cu culori incredibile ale apei. Soarele încalzește toată plaja abia după ora 13, așa că veți găsi locuri cu umbră (sub stânci) unde să vă adăpostiți.

Plaja Egremni

În megafoane se aude vocea căpitanului care ne invită la bord. Cu greu ne desprindem de plajă și plecăm către Egremni. Este o plajă lungă și poți avea parte de intimidate daca mergi spre lateralele plajei. Apa cu nuanțe deosebite de albastru, stâncile din spate și cerul senin creează o atmosferă relaxantă.

Citește prima croazieră AICI

Tot pe plajă am servit și prânzul, încă o baie și continuăm spre plaja Milos. Aceasta este mai liniștită, iar apa este caldă și limpede.  Aici vin mai puțini turiști, deoarece ai de mers pe jos (și de urcat) prin pădure, circa 15 minute din Agios Nikitas. O altă variantă să ajungi aici este taxi-boat din Agios Nikitas.

O ultimă baie în mare și la drum către Nidri înconjurând insula pe la celălalt capăt, vegheat de cetatea venețiană, Santa Maura, construită în jurul anului 1300. Până aici vedem și plaja Agios Ioannis, invadată de surferi. Canalul de legatura este eliberat la fiecare oră, pentru 10-15 minute, timp în care sunt lăsate să treacă ambarcațiunile.

Capetele podului mobil se ridică ,iar acesta se rotește pentru a permite trecerea și vaselor mai mari (cum e Nidri Star 2). Toate ambarcațiunile se încolonează în șir indian și în câteva minute se ajunge în larg. Încă 20 de minute și ajungem în portul Nidri. Vă recomand și vouă aceste 2 croaziere în Lefkada.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți