AcasăSejururiUn mit spulberat: Mamaia nu e atât de scumpă cum se zvonește...

Un mit spulberat: Mamaia nu e atât de scumpă cum se zvonește peste tot

Am tot văzut în ultima perioadă, în mai multe locuri, că dacă mergi în Mamaia anul astă trebuie să ai „buzunarul gros”. Eram aproape convins că e imposibil să fie atât de rău, că nu ai cum să dai 80 de lei pe o pizza sau 100 de lei pe un șezlong.

Am plătit pentru trei nopți de cazare, pentru un apartament de șase persoane, 180 de lei/noapte de persoană. Un preț rezonabil părerea mea. Plus că era un apartament nou, dotat cu tot ce aveai nevoie, camere spațioase, două băi, aer condiționat, balcon etc.

După ce auzisem povești cum că un șezlong ar fi 100 de lei sau că pentru un prosop întins pe plajă trebuie să plătești 200 de lei, am plecat setat că voi plăti minim 50 de lei pentru un șezlong.

Am plăt

Când am ajuns am avut surpriza să văd că pentru un șezlon, la o plajă privată, am plătit nici mai mult nici mai puțin de 30 de lei, un preț rezonabil aș spune eu. Lângă șezlonguri erau paturi de două persoane la 60 de lei, deci tot 30 de lei de persoană.

Citește și: Insula mai puțin cunoscută, din Grecia, pontul de vacanță pe care ni l-a trimis o ploieșteancă

Una dintre prietene venise cu noi direct din vacanța cu părinții, din Costinești, unde prețul pentru un șezlong era dublu față de cel din Mamaia.

Pe lângă celebrele mere glazurate și porumb acum se vând și gogoși și pufuleți. Da, pufuleții Gusto…

Prețul berii nu este exagerat, 11 lei pentru un pahar de 400 ml, sau puteai să le ceri persoanelor care se ocupă de șezlong să îți aducă, la 12 lei paharul. Singurul lucru greu era mersul până la terasa de la care cumpăram berea.

Nici anul acesta nu am scăpat de „porumbelul arde, frige” de pe plajă. Îl auzeai la fiecare 5 minute. Nici ei nu au uitat de scumpiri. Pentru un porumb plimbat câteva ore pe plajă trebuia să scoți din buzunar 10 lei.

Pe lângă celebrele mere glazurate și porumb acum se vând și gogoși și pufuleți. Da, pufuleții Gusto, pe care îi găsești cu câțiva zeci de bani în orice magazin.

Citește și: Mereu cu drag la Predeal – Hotel Dragului

Prețul mâncării nu e atât de mare, în niciun caz 80 de lei pentru o pizza. O masă era cu 10-20 de lei mai scumpă decât una în Ploiești. La câteva terase am văzut chiar și reduceri de 15-20-25% la nota totală. Deci poate ajungeai să scoți mai puțini bani din buzunar decât la una de la noi.

Am fost surprins să văd mult mai puțină lume în Mamaia decât anul trecut. Duminică seară aș putea spune că a fost chiar pustiu. Până și cluburile și restaurantele erau aproape goale. Poate că era toată lumea la Neversea sau poate toți au fost speriați de zvonurile legate de prețuri.

Pentru patru zile petrecute acolo am plătit în jur de 1.600 de lei, incluzând cazarea, drumul și consumația. Poate pentru unii pare mult, dar părerea mea e că e decent pentru această minivacanță.

Am uitat să menționez, n-au fost nici alge cum s-a întâmplat zilele trecute în Saturn și apa a fost foarte curată, aproape că puteai să-i vezi fundul.

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți