Unul dintre locurile mele preferate pentru a petrece un weekend departe de agitație este Predealul. Și de fiecare dată când am poposit în stațiune, am ales ca și cazare Hotel Dragului, aflat aproape de intrarea în oraș.
Ce îl recomandă pentru vizite atât de dese? Totul!
Cea mai puternică amintire pe care o am de aici este de pe terasa închisă, într-o seară rece de toamnă. Înveliți cu pături călduroase și savurând un vin numai bun pentru atmosfera încălzită, pe lângă radiatoare, de zâmbetele largi ale clienților, ne-am lăsat purtați pe ritmuri amețitoare de jazz de un muzician care dădea dovadă din plin de virtuozitate la pianul de pe terasă.
A doua amintire, la fel de vie, este cea din restaurant, salivând la imaginea celebrelor coaste, pentru care multă lume face drumul expres până acolo.
Și asta se întâmpla acum mulți ani în urmă.
De la foarte bine la excelent
De-a lungul anilor, hotelul s-a transformat. În mai bine, desigur. Camerele de trei stele în care ne-am cazat prima dată când am ajuns acolo au devenit treptat camere de patru stele, cu mobilier elegant, amintind de încăperile englezești.
Schimbarea am văzut-o deja de la a doua vizită, când doar etajele 3 și 4 erau modernizate. Și noutatea ne-a surprins mai mult decât plăcut. Chiar și holurile te făceau să calci pe vârfuri parcă, atât de strălucitoare erau. Iar camerele, cu o cromatică impecabilă, îți induceau de la primul pas o stare de bine și de relaxare.
Patul, asolut de vis. Saltele înalte, care te îmbrățișau din momentul în care le atingeai. Perne odihnitoare. Mobila albă, elegantă, rafinată, o combinație perfectă între tradițional și modern. Televizorul, un expresor, un minibar completează dotările. Decorațiunile au fost alese cu grijă. Băile sunt moderne și elegante, ducându-te cu gândul la un spa, iar produsele de baie au fost întotdeauna de top, naturale, arătând grija și respectul pentru turiști.
Ce mai, totul la superlativ. Puține hoteluri au reușit să mă facă să spun asta.
Iar despre personal, numai de bine. Începând de la recepție, la fel de elegantă ca și restul hotelului, până la ospătari, barmani și personalul auxiliar, toată lumea este cu zâmbetul pe buze, amabilă și gata să dea ajutor oricui îl cere.
O misiune destul de dificilă, cred, pentru management, să adune oameni corespunzători cu imaginea pe care au dorit să și-o creeze. Dar au reușit!
Prețul unei camere este în jur de 300 de lei/noapte, cu mic dejun inclus. Care este unul bogat și foarte bun.
Dragului drag… de restaurant!
Și fiindcă am ajuns să vorbesc despre micul dejun, să aprofundăm.
Ceea ce atrage lumea în permanență aici sunt coastele de porc, servite cu cartofi cu rozmarin și sos de usturoi. Nu cred că am găsit în altă parte altele mai bune! Și am tot încercat peste tot pe unde am ajuns prin țară.
Mulți sună și fac rezervare dacă vor să-și asigure porțiile mult dorite, chiar și cu o zi înainte de a pleca către Predeal. Așa am procedat și noi de multe ori, fie că ne-am cazat aici, fie că era doar un popas în drumul către o altă destinație. Niciodată nu am ratat restaurantul Dragului dacă ne-am aflat în zonă.
Și ca să nu-l nedreptățim și să-l asociem doar cu acele coaste care mă fac să salivez numai gândindu-mă la ele, trebuie să spun că tot ce am probat aici a fost mai mult decât gustos. A fost delicios. Cocoșelul de munte cu sos dulce acrișor este o delicatesă. Sosurile sunt extraordinare, indiferent ce ai avea lângă ele în farfurie – sosul brun cu ciuperci se potrivește perfect preparatelor din carne de porc, la fel și cel de piper verde, care se pliază perfect și preparatelor de vită, iar de sosul gorgonzola, să nu mai spun – îmi plouă în gură de-a binelea 😊.
Pentru pofticioși, cu drag 😊
Să înșir, totuși, câteva dintre felurile încercate și care nu ne-au dezamăgit niciodată:
Mușchiuleț de porc în mantie de bacon cu sos brun de ciuperci și bacon – preferatul soțului meu, după coaste.
Tochitură dobrogeană cu mămăliguță, piept de pui cu sos gorgonzola, preferatele mele, alături de cocoșelul mai sus pomenit.
Șnițelele de orice fel sunt preferatele fiicei noastre.
La asta se adaugă ciorbele, pastele și, nu în ultimul rând, DESERTURILE: plăcinta cu mere servită cu sos de vanilie și înghețată este deja tradiție pentru noi. Nu mai spun de clătite și parfait de cafea cu krantz de alune sau crema de lime și mentă cu sos de coacăze. Te lingi pe degete!
Indiferent unde te hotărăști să iei masa – terasa acoperită, terasa deschisă sau chiar în restaurant, eleganța este la ea acasă, iar mâncarea este excelentă și servită cu stil de către ospătari. Care sunt și vorbăreți, și plăcuți, și zâmbitori. Cum se potrivește locului, adică!
Și trebuie să menționez că, vizitând site-ul, am observat că de la ultima noastră întâlnire s-au schimbat inclusiv mobilierul restaurantului, cu piese alese în noua cromatică a hotelului. Totul arată impecabil.
Locul unde te întorci mereu cu drag!
Nu am decât cuvinte de laudă, după cum se vede. Dar de aceea am și spus că este unul dintre locurile mele preferate.
Și ca să nu fiți cârcotași și să spuneți că vorbesc numai de bine, iată un lucru mai puțin pozitiv pe care îl pot spune: priveliștea din camere nu este convingătoare. Nici măcar vederea din spate, unde poți admira doar linii de cale ferată și parcarea. Dar pentru noi este atât de minuscul acest detaliu, față de tot ceea ce oferă Hotel & Restaurant Dragului, încât nu atârnă nici măcar un MicroMiliMiniGram în alegerea lui la orice vizită în Predeal.
Pentru că, așa cum scrie și pe site-ul lor, Dragului este un loc unde te întorci mereu cu drag!
Cati bani ai luat sa i lauzi asa ??
Intreaba un ospatar ce salariu mizer are si cat sta la munca in locatia aia ..mai mult acolo decat acasa
Buna seara!
Ca sa raspund punctual:
1. Nu am fost platita sa scriu de bine despre nimeni. Deci nici despre acest hotel & restaurant.
Pe booking, Hotel Dragului are nota 9.4 si are peste 400 de evaluari. Notele acordate pentru personal, curatenie, locatie, raport calitate/pret, confort si facilitati sunt peste 9.
Ma indoiesc ca toate aceste persoane au fost platite ca sa lase recenzii bune.
Fiecare dintre noi avem locuri care ne plac si altele care ne plac mai putin.
2. Nu cunosc salariile ospatarilor nici de aici, nici din alta parte, dar stiu ca in general in industria HoReCa salariile sunt mizere. Deci aici nu va pot contrazice.
Desi politica salariala nu a fost subiectul acestor impresii, luand in considerare comentariul dumneavoastra, nu pot decat sa apreciez mai mult calitatea personalului ales.
Multumesc pentru comentariu. Toate cele bune!
Am mai recomandat si altadata.
Puneti data postarii ca sa avem o relevanta asupra preturi, sezon, s.a.!
Noroc ca de data aceasta am observat ceva la comentarii.
Unele plus, altele minus.
Eu va dau cu plus totusi.