AcasăCity breakAcvariul din Barcelona este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat, mai...

Acvariul din Barcelona este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat, mai ales dacă sunteți cu copiii

Situat în Port Vell, acvariul din Barcelona este obiectivul turistic ce atrage turişti de toate vârstele. Copiii, în special, sunt de-a dreptul fascinaţi de multitudinea de vietăți marine.

Port Vell

Adăpostind de la rechini până la căluți de mare și anemone, acvariul din Barcelona este unul dintre cele mai mari și mai bine dotate acvarii din Europa.

Personal, pentru mine este pe locul 2, după Sea Life din Berlin. Au mai fost persoane care mi-au spus că cel din Valencia este peste acesta din Barcelona. Nu am ajuns încă la Valencia așa că nu-i pot contrazice. Aceste aspecte sunt mai puțin importante însă. Ce este cu adevărat important este faptul că, pentru copii, este cu adevărat minunat!

Atracțiile principale: tunelul, covorul rulant, hrănirea pinguinilor

La acvariul din Barcelona sunt mult mai multe puncte de interes, dar pe acestea trei le-am urmărit noi în mod special.

Trecerea prin tunelul-acvariu nu poate fi descrisă în cuvinte. Iar admirația copiilor a fost la cote maxime. S-au bucurat și s-au crispat totodată, atunci când rechinul a trecut pe deasupra lor. Dar, au fost deosebit de încântați urmărind pisicile de mare.

Copiii au fost fascinați de-a dreptul de tot ce au văzut

Fiind obișnuiți din aeroporturi cu covoarele rulante, s-au bucurat din plin de acesta. Nu îi mai stresa nimeni cu: „Mergi, nu sta! Chiar dacă merge și te duce, trebuie să mergi și tu altfel încurci lumea!”. Chiar au putut sta și s-au lăsat purtați printre vietățile marine. A fost un moment de respiro foarte bine venit.

Nu poți descrie vizita la un acvariu în cuvinte. Ce să spui? Ce soiuri de pești sunt? Cum sunt colorați?

Dragonii de mare. Vietăți marine ciudate și superbe în același timp

Nu, nu ai cum… Poți doar puncta momentele deosebite, cum a fost covorul rulant de mai devreme și trecerea prin tunelul-acvariu.

Un alt moment a fost cel în care îngrijitorii au mers să hrănească pinguinii. Acest ritual are loc în fiecare zi, la aceeași oră, și publicul poate asista. Ora este scrisă la intrare, așa că nu ai cum să spui că nu ai știut.

Cam cu 15 minute înainte de ora afișată, încep să se strângă privitorii și să ocupe locuri în față. Dacă nu ții cont de asta, e posibil să te trezești că ai ajuns degeaba la ora respectivă, pentru că nu ai șanse să vezi nimic. Dacă mai ești și cu copiii, e posibil să ai o problemă.

Norocul nostru a fost că în luna martie nu era aglomerație așa că noi am găsit loc să vedem cât de cât, deși am ajuns aproape de ora fixă.

Copiii s-au distrat maxim urmărind pinguinii alergând după mâncare și certându-se pe câte un peștișor.

Acvariul pisicilor de mare – un loc de unde cu greu am luat copiii

Cel mai mult am stat la pisicile de mare, recunosc. Acvariul lor este de așa natură făcut, încât le poți admira în toată splendoarea lor din toate pozițiile.

Există geamuri și plase, deci nu există posibilitatea ca cei mici să le atingă, dar se pot băga pe sub acvariu, ca să le vadă de jos în sus, le pot admira dintr-o parte sau se pot uita la ele de sus în jos. Nouă acolo ne-a plăcut cel mai mult.

Nu ar mai fi plecat niciunul de la pisicile de mare

„Mă mai duc o dată și gata!”, am auzit de câteva ori înainte să îi luăm de acolo pentru a merge în altă parte. Adevărul este că și noi, ca adulți, ne-am aplecat, ne-am ghemuit și am intrat în spațiile de unde puteam vedea acvariul de jos în sus. Perspectiva a meritat cu siguranță!

Prea multe nu sunt de spus despre avcariu. Cel mai important la un astfel de obiectiv turistic este să lași pozele să vorbească. Și asta voi face și eu în continuare… 😉

Abonează-te la Newsletter-ul nostru

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Noutăți