Idei de weekend:

O jumătate de zi la Bușteni: Castelul Cantacuzino sau… cum să dezamăgim turiștii

România este o țară frumoasă, care are multe de...

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Harghita are obiective turistice cu adevărat incredibile: Lacul Sfânta Ana, Skigyimes, Cascada Vârșag și nu numai

Din multitudinea de atracții ale județului, astăzi vom vedea 6 obiective turistice din Harghita. Fiind un județ extrem de atractiv, oferta este bogată și variată – putem găsi obiective turistice pentru toate gusturile.

Publicitate

Încep cu Lacul Sf.Ana, iar la sfârșitul lunii octombrie drumul de 10 km este pitoresc și încântător prin coloritul frunzelor. Ne-am oprit de mai multe ori pentru a fotografia această splendoare – parcă au fost aprinse în pădure o mulțime de becuri galbene. Ajungem la parcările amenajate unde se plătește o taxă de 40 lei de autoturism – preț valabil pentru 3 ore (apoi încă 2 lei pentru fiecare 30 min).

Lacul Sfânta Ana

împreuna cu Tinovul Mohoș formează o arie naturală protejată. Lacul, de origine vulcanică, este situat la o altitudine de 950 m. Este probabil unul din cele mai vizitate obiective turistice din Harghita. De la parcare avem de mers pe jos cam 15-20 de minute până la lac.

În jurul lacului coloritul copacilor este minunat și încântă privirile. Din când în când vălătucii de ceață își făceau apariția printre vârfurile copacilor. Câteva băncuțe de lemn vă așteaptă pentru a savura peisajul. Amatorii de drumeție pot face un tur de lac – durează cam o oră.

Publicitate

Tinovul Mohoș

este situat la câteva minute de parcare, iar vizita se face doar cu ghid. Intrarea se face între 10-18 la fiecare oră și un sfert. Punctul de întânire este la intrarea în rezervație. În fostul crater vulcanic găsim specii de floră ce datează din era glaciară. Stratul de turbă are o grosime de 10 m și este acoperit în mare parte cu mușchi.

Mai întâlnim tufe de afin, o plantă insectivoră dar și pini pitici. Tinovul Mohoș este un fenomen unicat în Europa, care trebuie protejat. Sunt două ochiuri de lac – puteți ajunge în apropierea lor pe podețele de lemn amenajate pe toată lungimea traseului.

Skigyimes

Un alt punct de atracție îl reprezintă pista de bob Ski Gyimes din satul Lunca de Sus. Pista este pe valea Ghimeșului, pe drumul național DN12A care leagă Miercurea-Ciuc de Comăneşti.

Publicitate

Pista are o lungime de 1300 de metri și poate fi folosită atât vara cât și iarna. Este locul ideal pentru cei care doresc puțină adrenalină și distracție. Complex  SkiGyimes oferă și cazare și dispune de un restaurant, unde puteți servi preparate specifice zonei.

Cheile Vârghișului

Sunt situate la granița județelor Covasna și Hargita, cu drum de acces din satul Vârghiș. Acest drum îngust este asfaltat pe 10 din cei 11 km, ultimul km fiind drum forestier, în stare acceptabilă. La cabana pădurarului plătim taxa de parcare de 15 lei/mașină și biletul de acces – 8 lei/persoană.

Traseul, marcat cu cruce albastră, este ușor și merge paralel cu firul apei. Se traversează câteva podețe peste pârâul Vârghiș și se merge mult prin pădure. Din loc în loc sunt câteva peșteri care pot fi vizitate, cu lanterne și încâlțăminte adecvată. Parcurgerea traseului este un bun prilej de a petrece în natură câteva ore agreabile.

Publicitate

Lacul Zetea

poate constitui un alt prilej de a sta în natură. De la baraj mergeți vreo 2 km pe partea stângă a lacului (pe drumul județean 138 B) și puteți coborî, în parcarea de lângă lac. Locul este potrivit și pentru camparea cu cortul sau rulota.

Se pot închiria hidrobiciclete sau caiace pentru o plimbări pe lac. Puteți să vă scăldați, ori să stați pe iarbă, la plajă. Amatorii trebuie să știe că se poate pescui și de pe mal și din barcă.

Cascada Vârșag

Dacă veți continua pe același DJ 138B încă 13 km/25 min. veți ajunge la cascada Vârșag. Drumul este superb, prin păduri, este asfaltat, doar ultimii 3,5 km sunt pe drum forestier, în stare bună.

Publicitate

Cascada este situată în mijlocul pădurii – un loc potrivit pentru o plimbare relaxantă prin natură. Cele 6 obiective turistice din Harghita reprezintă doar o parte din numeroasele atracții din județ.

Articol preluat de pe www.calatorpovestitor.ro.

Cele mai noi

Itinerariu de trei zile în Barcelona: Costuri și obiective turistice

Barcelona, orașul lui Gaudi, este cel despre care se...

Unde stăm în Skala Prinos: Pentru noi Paschalitsa e „acasa” din Thassos

Pentru noi Skala Prinos, din Thassos, este similar cu...

La plimbare prin Skala Prinos. Așa aș da o fugă și toamna asta…

Sunt ani de zile de când mergem, la sfârșitul...

Cazare de hotel de patru stele la cort, în mijlocul naturii? Da, se poate, la Glamping 4 us!

În timp ce căutam o cazare decentă, în mijlocul...

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Itinerariu de trei zile în Barcelona: Costuri și obiective turistice

Barcelona, orașul lui Gaudi, este cel despre care se pot scrie întregi ghiduri turistice. De fapt… s-au și scris. Un city-break în Barcelona lasă...

Unde stăm în Skala Prinos: Pentru noi Paschalitsa e „acasa” din Thassos

Pentru noi Skala Prinos, din Thassos, este similar cu „concediul de vară cu copiii” și, cum mergem an de an, avem deja o cazare...

La plimbare prin Skala Prinos. Așa aș da o fugă și toamna asta…

Sunt ani de zile de când mergem, la sfârșitul verii, în insula Thassos, mai exact în Skala Prinos. De ce preferăm Skala Prinos? Pentru...
Publicitate