Într-o superbă zi de octombrie, am vizitat una dintre cele mai cunoscute destinații turistice din ultimii ani din zona Sibiu-Făgăraș: Castelul de Lut din Valea Zânelor.
După ce ne-am luat țeapă cu parcarea, în zonă fiind improvizate mai multe locuri de parcare pe terenuri private (cu cât parchezi mai aproape de castel, cu atât tariful scade), am intrat într-o zonă desprinsă parcă din basme.
Este vorba despre cea mai nouă investiție, inaugurată vara aceasta, dedicate copiilor. Biletul de intrare este de 20 de lei pentru adulți, respectiv 10 lei pentru cei mici, dar ceea ce mi-au putut vedea ochii a meritat fiecare leuț.
Sunt 12 căsuțe construite din materiale ecologice (domină lutul și lemnul), designul fiind special pentru fiecare lună a anului.
Multe dintre ele puteau fi vizitate și în interior, unde erau amenajate ateliere pentru copii, puncte de vânzare a unor produse alimentare bio, inclusiv dulciuri, dar și amintiri de tip hand-made.
Atracția spațiului, care arăta impecabil (un angajat strângea frunzele copacilor decorative de pe gazonul de un verde crud), era ”casa vrăjitoarei” special amenajată pentru Halloween.
Am părăsit cu greu locația, unde orice adult se simte ca un copil fericit, pentru a ajunge la Castelul de lut celebru pe Facebook și Instagram.
Aici, taxa de vizitare este de 10 lei, iar castelul poate fi admirat exclusiv din exterior.
Peisajul superb de toamnă îl încadra perfect pentru o poză atrăgătoare de like-uri, dar, pentru că nu sunt genul, am preferat să mă plimb pe domeniul străbătut de un pârâu pe malul căruia a fost amenajată o zonă de relaxare și luat masa.
Am savurat un suc de mere cald, cu miere și scorțișoară (8 lei) și mi-am astâmpărat foamea cu o plăcintă de mere (10 lei) așa cum numai bunica știa să o facă.
Și pentru că o poză face cât o mie de cuvinte, vă las mai jos ”romanul” meu: