Am ajuns să ne cazăm la Vila Karina de la Valea Doftanei, cu ocazia șezătorii la care am luat parte la punctul gastronomic local „La mama Lili”, în ziua de Rusalii. Știam că după un astfel de eveniment vom avea nevoie de o cazare în zonă pentru că alcoolul și volanul nu fac deloc „casă bună”, așa că, după rezervarea de la eveniment am început să căutăm cazare pentru o noapte. Era imperios necesar să ajungem pe jos de la locul șezătorii. Și astfel, am ajuns la Vila Karina din Teșila, vilă situată la 100 de metri de Mama Lili.
Am ajuns în jurul prânzului cu ideea de a lăsa bagajele, nu neapărat de a ne caza, pentru că era prea devreme. Norocul a făcut ca, cele două camere pe care le rezervasem să fie libere, așa că le-am și luat în primire.
După ce am dus sus bagajele, am pus mâncarea perisabilă în frigiderul din foișor și ne-am oprit la o „vorbă” cu gazdele în curtea pensiunii. Chimie imediată. Cătălina și Marius, cei doi proprietari ai pensiunii, oameni de toată isprava, deschiși la vorbă și la suflet, ne-au cucerit imediat. Atât de mult ne-a plăcut să stăm acolo, afară, încât am ratat prima oră de șezătoare. Am plecat doar pentru că știam că ne vom întoarce.
Atât de multe ne-a plăcut de când am ajuns, că am mai rezervat o noapte în plus
Totuși, înainte de a pleca, am mai făcut un lucru: am mai rezervat o noapte în plus pentru că, era evident pentru toată lumea, că nu ne-ar fi ajuns doar o seară și o noapte la Karina.
Odată întorși de la eveniment restul după-amiezii am petrecut-o în curte: liniște, mese, scaune, terasă, foișor, leagăn, tobogan și trambulină pentru copii… cu alte cuvinte tot ce ne trebuia pentru relaxare maximă. Noi, adulții, la un „pahar de vorbă”, copilul alergând prin curte, pe leagăn, pe tobogan și jucându-se cu pisicile (pentru că sunt vreo trei pisici adorabile pe acolo…).
Seara, după ce efectul „La mama Lili” trecuse, am încins grătarul din curte și ne-am făcut propria masă de seară. Pentru că se lăsase răcoare, am mâncat la foișorul închis, pus la dispoziție de gazde, de fapt locul unde am petrecut și restul nopții până când oboseala ne-a învins.
Am avut noroc. Deși pensiunea era aproape plină, calitatea celorlalți turiști era evidentă, astfel că nu ne-a deranjat nimeni și, sper, nici noi pe alții. Adevărul este că Marius și Cătălina dau senzația că-și aleg „pe sprânceană” clienții pentru că totul la pensiune este într-o stare excelentă.
O ciorbă bună, o prăjitură excelentă, o cașcavea adevărată și o conversație cu oameni deosebiți
Am venit ca și clienți, am plecat ca prieteni și, cu siguranță ne vom întoarce! Pentru liniște, pentru frumusețea curții, pentru calitatea oamenilor de acolo și, nu în ultimul rând, pentru că ne-am simțit, cu adevărat, ca acasă. O ciorbă bună, o prăjitură excelentă, o cașcavea adevărată au fost deliciile weekendului prelungit de la Vila Karina, de pe Valea Doftanei.
În ceea ce privește dotările pensiunii, nu cred că am ce reproșa. Camerele duble (noi am avut două, camera 3 și camera 5) cinci la număr în întreaga pensiune, sunt dotate, cu foarte mult bun gust, cu tot ce ai nevoie. Și, peste toate acestea, salteaua este de nota 100, cel puțin pentru gustul meu.
Există la ultimul etaj un living spațios, în caz că vremea nu este prietenoasă, așa că nu există riscul unui sejur ratat indiferent de prognoza meteo.
Singurul minus a fost, tot în opinia mea, izolarea fonică dintre camerele cu perete comun, mai exact dintre băi. Se aude orice mișcare dintr-o baie în alta. Nu este însă o tragedie… 😉 Oricum, cât stai în cameră?
Curtea și gazdele sunt punctele forte ale pensiunii Vila Karina. Spațiul mic, intim, care nu permite petreceri mari sau grupuri gălăgioase, curtea minunată și plină de flori, facilitățile pe care le au la dispoziție turiștii pentru a se gospodări singuri, și, cel mai important, căldura și amabilitatea gazdelor, reprezintă motivele pentru care noi vom reveni cu siguranță la Vila Karina.
Citește și: Trei cabane decupate din povești, cu vedere la Piatra Craiului și gazde primitoare: Am fost la Aroa Mountain, în Plaiul Foii și acestea sunt motivele pentru care o să revin
Și ca să închei într-o notă haioasă: pentru cei care se întreabă cum stă pensiunea cu fiscalizarea, le spun că am făcut rezervare online, check-in online și am plătit cu cardul. Am primit bon fiscal și, dacă am fi avut bani pe cardul de turism, am fi putut să plătim și cu acela.
Wi-fi-ul a funcționat ireproșabil, am putut să și lucrăm de acolo, atât din cameră, cât și de afară.
Un alt avantaj pentru noi a fost frigiderul cu băuturi de la pensiune pentru că, dacă ai uitat să iei un suc, de exemplu, nu este nicio problemă, îl poți lua de acolo la preț de magazin.
Luni dimineață, fiind dornici de o cașcavea adevărată, am rugat-o pe Cătălina să ne ajute. Imediat a dat telefon în sat și ne-a trimis la o vecină de la care am cumpărat cașcavea pentru a ne completa micul dejun pe care îl pregătisem deja. Este foarte important un ghidaj în privința produselor pentru că nu toată cașcaveaua este la fel și poți avea surpriza de una nu foarte reușită, ce-i drept.
Citește și: Idei de weekend: Alternativa pentru Vârful Secăria o reprezintă Vârful Comarnic… zis și Vârful Văcăria 🙂
Am plecat marți dimineață, cu „noaptea-n cap” la propriu, pentru că la ora 9 trebuia să ajungem, unii dintre noi, la serviciu. Cum achitasem totul cu o seară înainte, ne-am luat la revedere tot atunci și dimineață am lăsat cheile în ușă. Am plecat cu promisiunea că ne vom întoarce mai pregătiți data viitoare.
Acum a fost ceva ad-hoc, într-un fel, noi fiind pregătiți doar pentru o noapte. Am stat două și ne-am descurcat, mai ales în condițiile în care am lucrat. Îmi pare rău că nu am făcut mai multe poze dar am fost prea ocupată să mă simt bine 😉
Pentru câteva zile de relaxare, Vila Karina din Valea Doftanei este o alternativă excelentă pentru cei care caută liniște și aer curat, departe de agitația din marile stațiuni. Noi vom reveni cu siguranță!