Idei de weekend:

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din...

Castelul Peleș trebuie salvat! O vizită de sâmbătă la Muzeul Naţional Peleș și un concert de pian și orgă

Castelul Peleș este un reper al României, aflat atât...

Idei de weekend: Un traseu inedit spre vârful Omu din Munții Bucegi

În acest articol te invit să descoperi frumusetea Muntilor...

De Rusalii la Vila Karina din Valea Doftanei: Reconectare cu natura și oameni deosebiți

Am ajuns să ne cazăm la Vila Karina de la Valea Doftanei, cu ocazia șezătorii la care am luat parte la punctul gastronomic local „La mama Lili”, în ziua de Rusalii. Știam că după un astfel de eveniment vom avea nevoie de o cazare în zonă pentru că alcoolul și volanul nu fac deloc „casă bună”, așa că, după rezervarea de la eveniment am început să căutăm cazare pentru o noapte. Era imperios necesar să ajungem pe jos de la locul șezătorii. Și astfel, am ajuns la Vila Karina din Teșila, vilă situată la 100 de metri de Mama Lili.

Publicitate

Am ajuns în jurul prânzului cu ideea de a lăsa bagajele, nu neapărat de a ne caza, pentru că era prea devreme. Norocul a făcut ca, cele două camere pe care le rezervasem să fie libere, așa că le-am și luat în primire.

După ce am dus sus bagajele, am pus mâncarea perisabilă în frigiderul din foișor și ne-am oprit la o „vorbă” cu gazdele în curtea pensiunii. Chimie imediată. Cătălina și Marius, cei doi proprietari ai pensiunii, oameni de toată isprava, deschiși la vorbă și la suflet, ne-au cucerit imediat. Atât de mult ne-a plăcut să stăm acolo, afară, încât am ratat prima oră de șezătoare. Am plecat doar pentru că știam că ne vom întoarce.

Atât de multe ne-a plăcut de când am ajuns, că am mai rezervat o noapte în plus

Totuși, înainte de a pleca, am mai făcut un lucru: am mai rezervat o noapte în plus pentru că, era evident pentru toată lumea, că nu ne-ar fi ajuns doar o seară și o noapte la Karina.

Publicitate

Odată întorși de la eveniment restul după-amiezii am petrecut-o în curte: liniște, mese, scaune, terasă, foișor, leagăn, tobogan și trambulină pentru copii… cu alte cuvinte tot ce ne trebuia pentru relaxare maximă. Noi, adulții, la un „pahar de vorbă”, copilul alergând prin curte, pe leagăn, pe tobogan și jucându-se cu pisicile (pentru că sunt vreo trei pisici adorabile pe acolo…).

vila karina valea doftanei
Copilul și pisicile… 🙂

Seara, după ce efectul „La mama Lili” trecuse, am încins grătarul din curte și ne-am făcut propria masă de seară. Pentru că se lăsase răcoare, am mâncat la foișorul închis, pus la dispoziție de gazde, de fapt locul unde am petrecut și restul nopții până când oboseala ne-a învins.

Am avut noroc. Deși pensiunea era aproape plină, calitatea celorlalți turiști era evidentă, astfel că nu ne-a deranjat nimeni și, sper, nici noi pe alții. Adevărul este că Marius și Cătălina dau senzația că-și aleg „pe sprânceană” clienții pentru că totul la pensiune este într-o stare excelentă.

Publicitate
peisaj valea doftanei
Peisajul din spatele Vilei Karina

O ciorbă bună, o prăjitură excelentă, o cașcavea adevărată și o conversație cu oameni deosebiți

Am venit ca și clienți, am plecat ca prieteni și, cu siguranță ne vom întoarce! Pentru liniște, pentru frumusețea curții, pentru calitatea oamenilor de acolo și, nu în ultimul rând, pentru că ne-am simțit, cu adevărat, ca acasă. O ciorbă bună, o prăjitură excelentă, o cașcavea adevărată au fost deliciile weekendului prelungit de la Vila Karina, de pe Valea Doftanei.

În ceea ce privește dotările pensiunii, nu cred că am ce reproșa. Camerele duble (noi am avut două, camera 3 și camera 5) cinci la număr în întreaga pensiune, sunt dotate, cu foarte mult bun gust, cu tot ce ai nevoie. Și, peste toate acestea, salteaua este de nota 100, cel puțin pentru gustul meu.

scara vila karina valea doftanei
Interiorul este minunat: lemn și piatră

Există la ultimul etaj un living spațios, în caz că vremea nu este prietenoasă, așa că nu există riscul unui sejur ratat indiferent de prognoza meteo.

Publicitate

Singurul minus a fost, tot în opinia mea, izolarea fonică dintre camerele cu perete comun, mai exact dintre băi. Se aude orice mișcare dintr-o baie în alta. Nu este însă o tragedie… 😉 Oricum, cât stai în cameră?

Curtea și gazdele sunt punctele forte ale pensiunii Vila Karina. Spațiul mic, intim, care nu permite petreceri mari sau grupuri gălăgioase, curtea minunată și plină de flori, facilitățile pe care le au la dispoziție turiștii pentru a se gospodări singuri, și, cel mai important, căldura și amabilitatea gazdelor, reprezintă motivele pentru care noi vom reveni cu siguranță la Vila Karina.

Citește și: Trei cabane decupate din povești, cu vedere la Piatra Craiului și gazde primitoare: Am fost la Aroa Mountain, în Plaiul Foii și acestea sunt motivele pentru care o să revin

Și ca să închei într-o notă haioasă: pentru cei care se întreabă cum stă pensiunea cu fiscalizarea, le spun că am făcut rezervare online, check-in online și am plătit cu cardul. Am primit bon fiscal și, dacă am fi avut bani pe cardul de turism, am fi putut să plătim și cu acela.

Publicitate

casa de marcat vila karina valea doftanei

Wi-fi-ul a funcționat ireproșabil, am putut să și lucrăm de acolo, atât din cameră, cât și de afară.

Un alt avantaj pentru noi a fost frigiderul cu băuturi de la pensiune pentru că, dacă ai uitat să iei un suc, de exemplu, nu este nicio problemă, îl poți lua de acolo la preț de magazin.

Luni dimineață, fiind dornici de o cașcavea adevărată, am rugat-o pe Cătălina să ne ajute. Imediat a dat telefon în sat și ne-a trimis la o vecină de la care am cumpărat cașcavea pentru a ne completa micul dejun pe care îl pregătisem deja. Este foarte important un ghidaj în privința produselor pentru că nu toată cașcaveaua este la fel și poți avea surpriza de una nu foarte reușită, ce-i drept.

Publicitate

Citește și: Idei de weekend: Alternativa pentru Vârful Secăria o reprezintă Vârful Comarnic… zis și Vârful Văcăria 🙂 

Am plecat marți dimineață, cu „noaptea-n cap” la propriu, pentru că la ora 9 trebuia să ajungem, unii dintre noi, la serviciu. Cum achitasem totul cu o seară înainte, ne-am luat la revedere tot atunci și dimineață am lăsat cheile în ușă. Am plecat cu promisiunea că ne vom întoarce mai pregătiți data viitoare.

Acum a fost ceva ad-hoc, într-un fel, noi fiind pregătiți doar pentru o noapte. Am stat două și ne-am descurcat, mai ales în condițiile în care am lucrat. Îmi pare rău că nu am făcut mai multe poze dar am fost prea ocupată să mă simt bine 😉

Pentru câteva zile de relaxare, Vila Karina din Valea Doftanei este o alternativă excelentă pentru cei care caută liniște și aer curat, departe de agitația din marile stațiuni. Noi vom reveni cu siguranță!

Publicitate
curte vila karina valea doftanei
Curtea vilei cu brazi, flori, umbră și aer curat

Cele mai noi

Abonează-te la newsletter

Publicitate

Cele mai citite

Drumul cu mașina din Ploiești până în Grecia, Thassos, în 2023: Timpi, prețuri și sfaturi de călătorie

Drumul cu mașina până în insula grecească Thassos este...

Am vizitat Riomaggiore, una dintre localitățile Cinque Terre. O dată în viață merită, a doua oară parcă nu…

Riomaggiore, Cinque Terre... amintiri frumoase din vacanța de... iarnă....

Zona din Thassos pe care NU o recomand deoarece riști să mori de… plictiseală

Proaspăt întorși la început de toamnă dintr-o vacanță de...

Top 5 gradini Italia – adevărate oaze de frumusețe

În acest articol vom vedea Top 5 gradini de...
Publicitate

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Alte recenzii de călătorie

Un city break la Viena în luna iunie, o ocazie de a vizita capitala imperială la un preț decent: Palatul Schönbrunn și Muzeul Sisi

Un city break la Viena este o ocazie pentru mulți să pătrundă într-o capitală cu adevărat imperială și, fără exagerare, dacă îți pui în...

Ștrandul de la Târgoviște este o soluție excelentă pentru prahovenii care vor o zi de bălăceală

Nu de puține ori am scris despre realizările din Târgoviște, iar una dintre acestea este ștrandul de la Complexul Turistic de Natație din acel...

Muzeul Nikola Tesla din Belgrad un obiectiv turistic altfel în capitala Serbiei. Cu siguranță merită!

Muzeul Nikola Tesla din Belgrad este poate cel mai vizitat muzeu al capitalei Serbiei. Deși Belgradul este departe de a fi inclus într-un top...